Blog bike

De fietsverlichting in de kredietverzekering

Met onze ekv-producten verzekeren wij risico’s verbonden aan exporttransacties van kapitaalgoederen en dienstencontracten, meestal aannemerij. Fietslampjes vallen nou niet meteen in de categorie kapitaalgoederen, ook al betaal je voor de meest geavanceerde aardige prijzen. En toch ga ik het erover hebben, om te illustreren waarom we zo graag met u als gebruiker van onze producten in gesprek willen. Wij kunnen vanuit onze ivoren, pardon, glazen toren aan de David Ricardostraat wel bedenken wat u nodig heeft, maar vanzelfsprekend weet u dat veel beter.

Maak kennis met Ivo

Mensen die mij leren kennen zullen doorgaans al snel twee dingen over mij te weten komen: dat ik fan ben van Fortuna Sittard en dat ik een fanatieke fietser ben. Ik zoek mijn uitdaging vooral in het fietsen van lange afstanden. Daarvoor moet je het hele jaar trainen, en niet alleen lange tochten maar ook korte intensieve trainingen met blokjes met hoog vermogen. Als je dat in deze tijd van het jaar wil doen heb je natuurlijk lampjes nodig. Goede lampjes.

Blog bike 2

Twee jaar geleden kocht ik een innovatieve verlichtingsset van het grote Amerikaanse merk dat marktleider is in fietscomputers en sporthorloges. Schitterende producten. Het achterlicht is tevens een radar: je fietscomputer waarschuwt je met geluid voor achteropkomend verkeer en met bolletjes aan de zijkant van je scherm zie je hoeveel voertuigen achteropkomen en hoe snel ze naderen. Vooral als je niks hoort met harde tegenwind geeft dat een heel veilig gevoel.


De bijbehorende koplamp is zo mogelijk nog innovatiever. Hij stemt namelijk de lichtsterkte en de hellingshoek van het licht af op je snelheid. Ga je harder, schijnt de lamp feller en verder vooruit. Fantastisch! Er is alleen een probleem. Als je deze optie gebruikt is de lamp in dik een uur leeg. Ik ben regelmatig met een soort spaarlampstand naar huis moeten fietsen en ook weleens zonder spaarlamp. Levensgevaarlijk. Praktisch wordt de lamp daarmee nutteloos: als je niet zeker weet of je veilig thuiskomt heb je er niks aan.

Dus kocht ik vorige winter een andere koplamp van een, jawel, Chinees merk. Eerste coole eigenschap: een megabatterij die zelfs in de hoogste stand een paar uur meegaat. Maar de tweede coole eigenschap is nog veel belangrijker, hoe simpel ook: een eenvoudig LCD-schermpje dat aangeeft hoe lang de batterij nog meegaat in de gekozen lichtsterkte. Zo weet je altijd zeker of de batterij het de rest van de training volhoudt en zo nodig kun je tijdig een lagere stand kiezen zodat je veilig thuiskomt.blog


Misschien technologisch minder hoogstaand, maar wel precies waar de gebruiker behoefte aan heeft. Dit is dus waarom we zo graag met u als exporteur of bank in gesprek willen over onze producten. In het verleden hebben we weleens veel tijd gestopt in producten die dan één keer of, nog erger, helemaal niet gebruikt werden. We kunnen onze spaarzame tijd beter gebruiken. Het hoeft ook allemaal geen rocket science te zijn, in de kern verzekeren we altijd betalings- en performance risico’s, als het maar aansluit op de behoeften van onze klanten. En daar hebben we zoals gezegd uw ervaringen bij nodig, zodat u uw licht over onze producten kunt laten schijnen. Liefst, dat begrijpt u, met een indicator van de resterende batterijcapaciteit.

 

Share this article on